Posted by & filed under Uncategorized.

Een tijdje terug toen ik in Omont in mn eentje naakt aan het zwemmen was, moet het idee ontstaan zijn. Ik voelde me bevoorrecht dat ik mocht genieten van het meer, de scheutige plek. Een plek die door Hans en Sam is omgetoverd tot een oase van kunst. Het voelde als een magische plek. En door de gastvrijhed die mij was geboden voelde ik me de koning ter rijk. Als in een andere wereld, in de vorm van een zonovergoten Frans platteland.

//

Toen mijn ouders een huisje (of misschien beter; project/ kavel) kochten in Omont onmoetten ze daar snel ook Hans en Sam. Ze kwamen af op de schoonheid en de rust, maar stopten eenmaal daar niet met het maken van kunst. Ze stichtten er een kunsttuin, Mon Jardin. Waar ze in fases invulling aan gaven.

//

Op een dag vroeg Hans Sam wat ze wilde voor haar verjaardag. “We hebben hier al zoveel moois, maar is er nog iets wat je graag zou willen?” Sam bedacht dat ze graag nog wel een meer zou willen hebben. En zo geschiedde.

//

Afgelopen kerstvakantie was ik met pap in Omont om te klussen. Er gebeurde een hoop. We installeerden een kachel in onze blokhut en er werd een slaapkamer ingebouwd. Woensdag aan het eind van de middag begaven wij ons richting het huis van Hans en Sam om te kijken of ze thuis zouden zijn. We liepen de berg op om daar te geraken. Omont ligt ook echt op en om een berg, en Hans en Sam wonen aan de andere kant van de berg. Toen we aan de andere kant van de berg naar beneden liepen zagen we daar Hans al in de tuin, bezig met het verzamelen van kruiden voor het avondeten. Met groot enthousiasme werden we uitgenodigd voor een biertje. We hadden goede gesprekken en het was erg knus naast de haard in het imposante huis.

//

Daar kwam het ter sprake. Ik had het eerder zelf al eens bedacht, toen ik bij het meer was. Hier zou je zou fantastisch iets kunnen organiseren. Kunst kunnen delen. Mijn instinct was, na het genieten er van, het delen er van. Ik wilde het aan vrienden laten zien. Ook al was het niet eens mijn plek. Maar aan die tafel naast de kachel, eind december, werd het idee geoppperd. Zonder dat ik het ter sprake had gebracht stelden ze het voor. We zouden samen ter ere van het jubileum van Mon Jardin een klein festival kunnen organiseren.

Een spannend aanbod en een prachtige manier om het leven manier te vieren. Daarom heb ik besloten dit jaar in augustus bij het meer in Omont, helpen het festival te organiseren.

//

Praktisch

De broodnodige vragen.

Wie

Ik zou graag 30 tot 40 mensen uitnodigen die het ook leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te dansen, muziek te maken.

Wanneer

Omdat het fijn is wat speling te hebben is het fijn als het festival eind zomer. De beoogde data zijn dus:

  • 6 en 7 augustus
  • 13 en 14 augustus

*Update 03-02-2022:* het wordt 6 en 7 augustus!

Waar kunnen we slapen?

Rond het meer is voldoende ruimte voor iedereen om z’n tentjes op te zetten.

Podium

Er zal een klein podium moeten komen. Ik wil dit samen met Hans gaan oppakken.

Electriciteit

Hans heeft een aggregaat waarmee wij diesel kunnen omzetten in electriciteit voor onze versterkers/ PA.

Waarom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.