Posted by & filed under Trans-Mongolië Express.

Tijdens mij reis met de Trans Mongolië Express  heb ik acht steden aangedaan:

  • Sint Petersburg
  • Moskou
  • Nizhny Novgorod
  • Kirov
  • Jekaterinenburg
  • Novosibirsk
  • Krasnajarsk
  • Irkutsk
  • Ulaan Bataar
  • Beijing

Wat betreft de Russische steden zal ik bespreken welke ik het tofst vond en waarom. Ook zal ik ze voor het gemak een ranking geven bij wijze van score. Nog een belangrijk ding dat ik geleerd heb tijdens mn reis is dat je niet teveel moet besparen op hostels. Soms heb je voor een paar roebel meer een veel chiller hostel, dat is dan het vaak waard. 

 

Sint Petersburg (1)

Sint Petersburg is een erg vriendelijke stad, en heeft een heel hoop geweldige spots om te ontdekken. Ik vond het de leukste stad van de route. Waar ik ben geweest in de twee nachten en éne dag dat ik er was:

Het Cuba Hostel

Hier sliep ik. Deze keuze bleek achteraf een belachelijk groot succes. Het personeel was heel behulpzaam, ze wilden me veel over de stad vertellen en legden alles uit. Hier ben ik verder ook de leukste andere backpackers tegengekomen van heel m’n reis. Ook zaten er chille Russen in dit hostel waarmee het leuk was om te bonden. Ik zou deze boeken.

Hermitage museum

Mooiste museum waar ik ooit geweest ben. Ga hier heen zou ik zeggen.

Typisch Russisch opschep restaurant 

Echt een aanrader als je goedkoop typisch Russisch wilt eten. Ik zeg doen.

Uberhippe lunch/ontbijttent: marketplace

Heen gaan als je wilt ervaren hoe hip Rusland kan zijn.

Nog een hip restaurant: “Pryanosti I Radosti”

Als je lekker vegetarisch Russisch eten wilt ben je hier aan het juiste adres.

Ik zou voor Sint Petersburg achteraf gezien wel drie/vier dagen hebben gehad.

 

Moskou (3)

Moskou is ten opzichte van de andere steden duur. Het is natuurlijk wel dé hoofdstad van Rusland. En als je veel van architectuur houdt zou ik hier zeker een stop maken. Ik had voor Moskou uiteindelijk aan 2/3 dagen genoeg gehad. Het tofste is gewoon de stad en de gebouwen bezichtigen. Het hostel noem ik niet want die zou ik niet aanraden. 

Prima lunchplek: Babetta Kafe

Hippe lunchplek, goed eten. Wel duur, maar wat is er niet duur in Moskau.

Winkelcentrum GUM

Prachtige plek, overdekt winkelcentrum van een eeuw oud. Waarschijnlijk winkelen hier alle oligarchen en hun kinderen. Sterk aan te raden.

Grand Cafe Dr. Jhivago

Klinkt net zo Wes Andersen als het er uitziet. Je komt hier alleen binnen als je er netjes uit ziet. Geen bergschoenen aan doen dus. Volgens een Russisch meisje was het een must hier één keer te lunchen als je in Moskou bent. Laat me weten hoe het er was als je er bent geweest, ik kwam er niet in. 

Cook Shop “Karavaevy Brothers”

Superrrrrlekker en tevens hip restaurant mét typisch Russisch eten. Bestel hier de salade met rode biet, aardappel en zoute haring (Сельдь под шубой) het wordt grandioos. Eerste wat ik weer zou doen in Moskou.

Rode plein

Sowieso hier een foto maken, ben ik vergeten.

Het Kremlin

Als je tijd hebt, zou ik hier zeker naar binnen gaan. Het linkje is de plek van de Ticket Office. Het duurde mij een paar uur die te vinden. Prachtige kerken etc binnen. 

Moskou is een hele interessante stad maar minder relaxt dan Sint Petersburg. Ik zou er dus ook iets minder lang blijven.

 

Nizhny Novgorod (5)

Rustige stad met mooi uitzicht over de Wolga. Mooie herinneringen aan. Toch niet de eerste stad die je hoeft te zien in Rusland, maar alsnog de moeite.

Smile Hostel

Mijn hostel, denk wel het meest geschikte hostel in de stad. 

State Art Museum

Het viel mij mee zo’n tof museum te vinden in deze stad. 

NOOT

Hippe koffietent waar ik de eigenaresse heb ontmoet zie verhaal over de stad. Goed koffie en plek om te chillen.

 

Kirov (8)

Deze stad leent zich er uitermate voor goed om het ultieme Soviet gevoel te krijgen. Er was weinig te zien. Mijn hostel was ook arelaxt. Ik zou hier gewoon lekker niet stoppen.

 

Jekaterinenburg (4)

Dit was voor mij de grootste ontdekking. Niet dat ik veel van de andere steden wist, maar Jekaterinenburg bleek uiteindelijk onverwacht veel te bieden te hebben.

Hostel RED

Prima hostel was dit. Goede prijs ook. Ik zou hier wel heen gaan.

Church on Blood in Honor

Zeker even bekijken. Niet te missen trouwens door zn gouden koepel.

MOST Coffee

Als je op zoek bent naar een hippe koffietent.

Obersvatie toren

Vanaf de 53e verdieping kan je de stad prachtig zien liggen. Op de 52e verdieping zou ik een bakkie koffie doen of een biertje. Zie ook het verhaal over Jekaterinenburg. Echt doen, zit een super goedkoop en chill en luxe restaurant op de 52e verdieping. 

Ural Geolical museum

Een episch museum waarin je je uiterst goed kan vermaken als je van geologie houdt. Zie ook m’n blogpost over Jekaterinenburg. 

 

Novosibirsk (7)

Novosibirsk is mij heel erg mee gevallen. Vooral als je schilderkunst chill vind is het misschien de moeite hier te stoppen. Qua hostel zou ik zelf even goed zoeken. 

Kardamon 

Knettergoed vegetarisch restaurant, waar een enorme chille sfeer hangt.

Novosibirsk state art museum

Prachtig soviet museum. Mooie kunst en mooi gebouw.

 

Krasnajarsk (6)

Krasnajarsk is vooral een interessante stad om te stoppen als je van natuur houdt. De stad was redelijk grijs maar ik vond de sfeer er prima. Dit kwam waarschijnlijk mede door m’n hostel die erg fijn was. Als je plant naar deze stad te gaan zou ik het niet voor een al te lange periode doen, er is niet extreem veel te beleven.

Stolby

Stolby is een prachtig nationaal park vlakbij Krasnajarsk. Zeker de moeite als je houdt van wandelen. 

Hovel hostel

Dit is het hostel waar ik verbleef. Ik had zo’n fijn hostel niet op deze plek verwacht. Zeker heen gaan als je hier bent.

 

Irkutsk (2)

Ik heb Irkutsk op de tweede plek gezet vanwege het prachtige Baikalmeer. Als je hier langs gaat vind ik dat je hem absoluut moet bezoeken. Irkutsk zelf vond ik niet erg spectaculair dus voor het bezichtigen van de stad zou ik niet teveel tijd reserveren. 

Hostel Baikaler

Zeer chill hostel waar vanuit je heel makkelijk een trip naar het Baikalmeer kan boeken. Geen fancy hostel maar ik zou hem toch zeker boeken.

Chez Olga

Toen ik bij het Baikalmeer verbleef zat ik in dit hostel. Als je in Hostel Baikaler zit zou ik vragen of je hier een overnachting of twee/drie kan regelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.